Sessies

Peter Henneveld
Ronde 1
11:15 - 12:15

Sessie 1 - Top 10 aandachtspunten voor de administrateur

De regels van de loonheffingen zijn enorm gedetailleerd. Alleen kennis van de hoofdlijnen is niet genoeg. Ook de administratie moet op orde zijn om in control te zijn en te profiteren van gunstige regelingen. In deze sessie komen aandachtspunten in de (loon)administratie aan de orde. Heel praktisch en direct toepasbaar, met o.a.:

 • Met stip op 1: de werkkostenregeling. Veel details, uitzonderingen en uitstraling naar beperkt aftrekbare kosten en btw
 • Wet tegemoetkomingen loondomein: subsidies lonken, maar alleen als administratie op orde is
 • De 30%-regeling is geëvalueerd. Hoe optimaal gebruik maken van deze regeling en voorbereid zijn op mogelijke wijzigingen

Peter Hoogstraten

Peter is landelijk vaktechnisch coördinator loonheffingen bij de Belastingdienst (spreekt op persoonlijke titel). Na zijn studie fiscale economie is Peter belastingadviseur geweest. Daarna is hij gaan werken voor de Belastingdienst in de (inter)nationale loonheffingenpraktijk. Nu is Peter landelijk vaktechnisch coördinator loonheffingen. Ook is hij docent bij het Register Belastingadviseurs, medewerker van Vakstudie Nieuws en spreekt hij op congressen, studiedagen en seminars. Van zijn hand verschenen boeken over de werkkostenregeling (2015) en de Wet DBA (2017).

Ronde 1
11:15 - 12:15

Sessie 2 - Een effectief en kwalitatief hoogwaardige boekhouding

In deze interactieve workshop gaat u aan de slag met wat er nodig is voor het realiseren van een effectief en kwalitatief hoogwaardige boekhouding. Wat betekent het en wat kunt u hieraan bijdragen? Na de workshop bent u bewust van uw visie op een effectief en kwalitatief hoogwaardige boekhouding en uw bijdrage hierin. Tijdens de workshop komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

 • De bedoeling van het boekhouden
 • Definitie van een effectief en kwalitatief hoogwaardige boekhouding
 • De huidige situatie van de boekhouding in de organisatie

Marinda van Harskamp

Marinda van Harskamp is boekhoud professional met tientallen jaren internationale ervaring binnen het vakgebied. Als Global Finance Stream Leader bij IKEA Group is ze verantwoordelijk voor meerdere internationale projecten en opdrachten met betrekking tot het ontwerp en inrichting van de boekhoudfunctie. Naast haar vaktechnische rol is ze ook gediplomeerd trainer en coach op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Auteur van het boek 'Accounting Architecture Model'.

Ronde 1
11:15 - 12:15

Sessie 3 - E-mail beheer en timemanagement

Beheer op effectieve en efficiënte wijze de stroom aan binnenkomende e-mails en manage uw inbox. Door het toepassen van timemanagement principes op uw e-mail ontdekt u de verborgen mogelijkheden van Outlook.

 • Effectief mailen door mailboxautomatisering
 • Gouden e-mailtips: stop met ‘kwartetten’, nu even niet! en de 2-minutenregel
 • Uw mailbox is en géén brievenbus en geen archiefsysteem
 • Uw agenda nog makkelijker en sneller beheren

Michel LaHaye

Michel Lahaye is trainer bij AVK Innovatie > Training > Advies. Een echte didacticus met bedrijfskundige ICT affiniteiten. Hij heeft uiteenlopende ICT implementatietrajecten helpen ontwikkelen en uitvoeren in zowel binnen- als buitenland. Michels sterkste competenties zijn organisatiesensitiviteit, klantgerichtheid, flexibiliteit en zijn passie voor het vak.

Ronde 1
11:15 - 12:15

Sessie 4 - Elektronisch factureren: feiten en fabels

E-factureren; iedereen kent het. Het biedt allerlei voordelen, het is verplicht richting de Rijksoverheid en binnenkort ook richting andere overheden. Aan de hand van praktijkvoorbeelden wordt getoond dat het verzenden en verwerken van e-facturen eigenlijk heel gemakkelijk is geworden. Ook voor de volgende generatie e-facturen, die in UBL formaat. Daarnaast wordt aandacht besteed aan robotic accounting.

 • E-factureren: wat is het wel. En wat niet?
 • De Europese standaard in e-factureren
 • UBL e-factureren in de praktijk, de stap die volgt op PDF en scan&herken
 • De opkomst en voordelen van robotic accounting

Friso de Jong

Friso: platform E-factureren, Keurmerk E-factureren en UBL Ketentest. Hij heeft enerzijds als doel e-factureren simpel te houden zodat het MKB hiermee haar voordeel kan doen. Anderzijds om de kwaliteit van e-factureren te waarborgen.Sinds 2004 heeft hij zich gefocust op e-factureren. Dat heeft geleid tot vele initiatieven (10), onderzoeken en publicaties (>100), presentaties (>250) en (blog)artikelen (>5500) in binnen- en buitenland. Hij heeft internationaal recht gestudeerd in Groningen Nederlands recht in Nijmegen en is als ICT jurist, juridisch adviseur en IE/ICT advocaat werkzaam geweest.

Ronde 1
11:15 - 12:15

Sessie 5 - Creëren en vergroten van draagvlak

Wilt u dat mensen echt naar u luisteren en uw ideeën willen aannemen, accepteren? Invloed en draagvlak kunt u niet eisen of afdwingen hoe graag u ook iets wil veranderen! De eerste en wezenlijke verandering zal vanuit uzelf moeten komen; door anders te kijken en ook te doen.
Uw houding en communicatie doen namelijk veel met de mate waarin mensen bereid zijn mee te gaan in uw verhaal. Deze workshop gaat over:

 • Het vergroten van draagvlak en invloed
 • Uw persoonlijke communicatie en houding
 • Zowel individueel, als in teamverband
Peter Henneveld

Peter Henneveld

Peter Henneveld is bedrijfskundige, (systemisch) coach & bevlogen trainer. Peter begeleidt, ontwikkelt en ondersteunt organisaties, teams en individuen en is ervan overtuigd dat iedereen zijn potentieel ten volle kan ontwikkelen. Zijn kennis, eigen ervaringen, intuïtie en no-nonsense houding zet hij voor 100% in.

PE-punten

PE-punten/uren voor bezoek aan dit congres: RFM 6, SPD 6, NBA 6

Maak uw keuze:

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.