Sessies

Marjol Nikkels
Ronde 2
14:00 - 15:00

Sessie 1 - Sociale zekerheid: verdieping financiële gevolgen van het regeerakkoord

Wat gaat het nieuwe kabinet op sociaal zekerheidsterrein doen? Hoe wordt de Wet werk en zekerheid aangepast? Welke wijzigingen in de Ziektewet en WIA kunnen we verwachten? Welke impact heeft de nieuwe beleidsregels de zieke werknemer voor uw verzuimbeleid? Hoe houdt u de kosten van de Werkhervattingskas of het eigen risicodragerschap beheersbaar? Welke subsidies zijn er om oudere werklozen aan te nemen, mensen duurzaam inzetbaar te houden en om mensen met arbeidsbeperkingen verder te helpen.

 • Financiële voordelen voor de voor de oudere werkloze / arbeidsbeperkte
 • Maatregelen scholing / duurzame inzetbaarheid
 • Risico’s van de tijdelijke dienstverbanders en fictieve dienstbetrekkingen
 • Werkhervattingskas 2018 : beperk de schadelast arbeidsongeschikt
Marjol Nikkels

Marjol Nikkels

Marjol is specialist sociale zekerheid en directeur van CS Opleidingen. CS Opleidingen is in 2009 opgericht als antwoord op de vraag naar hoogwaardige praktijkopleidingen, gericht op het verkrijgen van regie op de grote geldstromen in de sociale zekerheid. Met name waar het gaat om verzuim en arbeidsongeschiktheid. Marjol staat bekend om haar grote praktische kennis van sociale wetgeving en inkomensverzekeringen. Ze geeft les, spreekt geregeld op congressen en schrijft artikelen voor vaktijdschriften. Ook heeft ze diverse boeken geschreven over haar vakgebied.

Ronde 2
14:00 - 15:00

Sessie 2 - Werken vanuit persoonlijke kracht, visie en intuïtie

De kracht van uw communicatie wordt niet bepaald door inhoud of argumenten alleen. Bewust(er) werken vanuit uw eigen kwaliteiten gaat over u. Hoe bent U aanwezig in het contact met anderen, bent u zeker, krachtig of onzeker? Anderen zijn uw “spiegel” en u kunt hier veel van leren als u de uitdaging aan durft te gaan. Deze workshop gaat over werken met en ontdekken van uw eigen persoonlijke kracht, valkuilen en intuïtie.

 • Ervaar uw eigen kracht en onderliggende dynamieken in relaties
 • Gebruik relaties bewust als “spiegel” voor persoonlijke groei
 • Durf te vertrouwen op informatie uit een andere bron, intuïtie
 • Leer werken met het verhaal dat er al is

Peter Henneveld

Peter Henneveld is bedrijfskundige, (systemisch) coach & bevlogen trainer. Peter begeleidt, ontwikkelt en ondersteunt organisaties, teams en individuen en is ervan overtuigd dat iedereen zijn potentieel ten volle kan ontwikkelen. Zijn kennis, eigen ervaringen, intuïtie en no-nonsense houding zet hij voor 100% in.

Ronde 2
14:00 - 15:00

Sessie 3 - Excel tips en trucs voor het versnellen van uw jaarrekening

In het kader van de jaarrekening moeten vele werkzaamheden verricht worden zoals cijfervergelijkingen, reconciliatie van balansposten, volledigheidscontrole van de boekingen. En hoe houdt u al deze werkzaamheden in de gaten, zodat u niets vergeet en op tijd klaar bent voor de jaarrekening? Excel biedt u daartoe diverse krachtige tools, waarmee u uw voordeel mee kunt doen. Aan bod komen o.a.:

 • Verschillende maandkolommenbalansen samenvoegen tot een tabel en daarop cijferbeoordeling uitvoeren door middel van voorwaardelijke opmaak en sparklines
 • Reconciliatie van balansposten door middel van gestructureerde verwijzingen en draaitabel
 • Dossier klaarmaken van mogelijke correctieposten en deze automatisch verzamelen in een memoriaaltabel voor voorgaande journaalposten
 • Volledigheid vaststellen van periodieke postenboekingen
 • Werkzaamheden regelen en prioriteren door middel van een Gantt Chart

Tony De Jonker, Excel MVP

Tony is eigenaar van De Jonker Consultancy. Hij werkt meer dan 30 jaar met spreadsheets en heeft meer dan 100 applicaties gemaakt voor gerenommeerde bedrijven. Als financial business professional heeft hij bovendien meer dan 37 jaren werkervaring. Met ingang van 2015 is Tony benoemd tot Excel Most Valuable Professional. Hij geeft speciale Excel trainingen: Masterclass, Visuele Dasbhoards met Excel, Financiële planning met Excel, Efficiënt rapporteren met Excel, Excel Experience Day, Excel Expert Class en Amsterdam Excel Summit.

Ronde 2
14:00 - 15:00

Sessie 4 - Stop met onzin, doe wat de bedoeling is

Hoe komt het toch dat we zoveel doen waarvan we vinden dat het niet onze bedoeling is, terwijl we tegelijkertijd en vaak langdurig niet toekomen aan van alles dat juist wél onze bedoeling is? Aan de hand van een model waarin de samenhang tussen richten, verrichten en inrichten helder in beeld gebracht wordt, laat Frank zien hoe het anders kan. Het wordt het vertrekpunt die ervoor zorgt dat u steeds beter en meer gaat doen wat de bedoeling is, op manieren die bij u passen en met een inrichting die dat optimaal mogelijk maakt.

 • Creëer ruimte door te stoppen met onzin
 • Van een illusie van beheersbaarheid naar doen wat de bedoeling is
 • Mensen komen in beweging als ze er zin in hebben en/of als ze de zin ervan inzien, niet als ze gestuurd worden

Frank Weijers

Frank Weijers is als proceskundige opgeleid in interventiekunde, transactionele analyse (TA), systemisch werk, Deep Democracy en corporate antropologie. Hij werkte bij een aantal onderwijsinstellingen als interim-directeur, leidde verschillende internationale projecten. Frank was opleider leiderschapsontwikkeling en groepsdynamica en werkt veel met (teams van) leidinggevenden. Frank is een veelgevraagd trainer en spreker en auteur van het net verschenen boek: ‘Ruimte – stop met onzin, doe wat de bedoeling is’

Ronde 2
14:00 - 15:00

Sessie 5 - E-mail beheer en timemanagement

Beheer op effectieve en efficiënte wijze de stroom aan binnenkomende e-mails en manage uw inbox. Door het toepassen van timemanagement principes op uw e-mail ontdekt u de verborgen mogelijkheden van Outlook.

 • Effectief mailen door mailboxautomatisering
 • Gouden e-mailtips: stop met ‘kwartetten’, nu even niet! en de 2-minutenregel
 • Uw mailbox is en géén brievenbus en geen archiefsysteem
 • Uw agenda nog makkelijker en sneller beheren

Michel LaHaye

Michel Lahaye is trainer bij AVK Innovatie > Training > Advies. Een echte didacticus met bedrijfskundige ICT affiniteiten. Hij heeft uiteenlopende ICT implementatietrajecten helpen ontwikkelen en uitvoeren in zowel binnen- als buitenland. Michels sterkste competenties zijn organisatiesensitiviteit, klantgerichtheid, flexibiliteit en zijn passie voor het vak.

PE-punten

PE-punten/uren voor bezoek aan dit congres: RFM 6, SPD 6, NBA 6

Maak uw keuze:

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.